Begeleiding tijdens de MaS

De maatschappelijke stage is voor leerlingen vaak hun eerste ervaring met vrijwilligerswerk. De begeleiding is voor de leerlingen daarom extra belangrijk.

Een goede begeleider kan zich inleven in de belevingswereld van jongeren en vindt het leuk om met hen om te gaan. Het is daarnaast praktisch dat de begeleider de organisatie goed kent. Dit kan een vaste medewerker zijn, maar bijvoorbeeld ook een (vaste) vrijwilliger.

Een andere goede mogelijkheid is een hbo stagiaire SPH of MWD. Vaak hebben zij in hun te behalen competenties een onderdeel begeleiden van vrijwilligers. Deze HBO student kan daarom heel goed de MaS leerlingen begeleiden.

In het kader van maatschappelijk ondernemen gebeurd het ook dat werknemers met het bedrijf aan de slag gaan bij een andere organisatie. Dit doen zij dan samen met de MaS jongeren. Er is dan extra begeleiding bij de klus en er kan ook een grote klus geklaard worden.

Mochten er echt grote groepen leerlingen aan de slag gaan bij een organisatie, dan is het in overleg mogelijk dat er gekeken wordt of er een docent als extra begeleider mee kan komen.