MAS Deventer is op zoek naar jou!

Welkom leerlingen!

Leuk dat jullie een kijkje komen nemen op onze MaS website! Op deze website vindt je veel informatie over maatschappelijke stage. Je vindt hier informatie over wat MaS precies is, waar je een Mas kunt doen en hoe je deze MaS kunt vinden. Als je toch nog vragen hebt kun je deze stellen aan je coördinator of mentor op school.


Wat is mas?

Iedere leerling moet tijdens zijn schoolcarriëre tijd besteden aan vrijwilligerswerk door een maatschappelijke stage te doen. Mas is een vast onderdeel van je lespakket.

Bij MaS werk je niet voor geld, maar om iets voor een ander te doen en je hebt er zelf ook veel aan. Het is leuk, leerzaam, nuttig, uitdagend en gezellig. Je leert nieuwe mensen kennen, krijgt waardering voor je werk en doet ervaring op die je later in je leven misschien goed kunt gebruiken.

Kortom, vrijwilliger zijn is zo gek nog niet!

MaS Vacaturebank

 

Hoe vind ik een MaS?

De maatschappelijke stage is een verplicht onderdeel van je schoolcarriere, maar in tegenstelling tot bij de gewone vakken kun je de MaS zo interessant maken als je zelf wilt. Je mag namelijk zelf bepalen waar je je MaS gaat doen.

 

Een MaS doen kan bij je eigen vereniging of club, in het buurthuis of misschien weet iemand uit je omgeving nog wel een leuke plek om vrijwilligerswerk te doen.

 

Kom je er niet uit, of ken je geen MaS plek in omgeving? Op masdeventer.nl staan altijd een aantal klussen waar je uit kunt kiezen. Bovenaan de pagina vind je een link naar onze vacaturebank. Je kan reageren door het contactformulier volledig in te vullen. De stagebieder neemt dan contact met je op.


Het begint met de MAS Expo

Om jullie als eerste kennis te laten maken met organisaties organiseren wij ieder jaar een MAS Expo. Leerlingen van het Stormink en de Boerhaave maken dan in één ochtend kennis met organisaties die zich presenteren op de evenement. Dit is een verplicht onderdeel van school.