Maatschappelijke stage Deventer

Wat is MaS?

Jongeren doen iets voor een ander, maken kennismaken met de samenleving en ervaren hoe het is om verantwoordelijkheid te nemen.


Waarom de Maatschappelijke Stage?

Jongeren leren via de maatschappelijke stage (MaS) dat zij verantwoordelijkheid dragen voor de samenleving en maatschappelijke belangen. Een maatschappelijke stage kan de jongeren deels voorbereiden op volwaardige deelname aan de samenleving. Ze leren verantwoordelijkheid nemen voor een ander of voor bijvoorbeeld hun vereniging.


Jouw kind op MaS

Als ouder(s) kun je jouw kind ondersteunen en begeleiden om zijn/haar MaS tot een succes te maken. Als ouder speel je een belangrijke rol bij de MaS van jouw kind.


Wat kun je doen?

Het allerbelangrijkste is dat je jouw kind begeleidt en motiveert bij de MaS! Praat samen over wat een leuke, leerzame en geschikte MaS kan zijn. Ook kunnen jullie samen een kijkje nemen op de vacaturebank op deze website. Daarnaast biedt school ook ondersteuning bij het vinden van een geschikte Mas en krijgen ze op school les en tips voor het leggen van contact met de organisatie.


Vind je het daarnaast ook leuk om andere leerlingen te begeleiden? Dan kun je je daarvoor aanmelden bij ons en kijken we in een gesprek wat het beste bij je past.


Vragen?

Voor vragen kun je terecht bij de stagecoördinator of mentor op de school van jouw kind.


Ook kun je contact opnemen met de stagemakelaar bij Deventer Doet. 0570-615805 of via e-mail [email protected]