Wil jij de droom waarmaken van iemand met een licht verstandelijke beperking

Wil jij de droom waarmaken van iemand met een licht verstandelijke beperking

Project (Tijdelijk) · Flexibele uren · Voor ongeveer 6 maanden
Deventer, Overijssel, Nederland
Kinderen & JongerenMensen met een beperkingSociale rechtvaardigheid
De organisator heeft deze Maatschappelijke stage gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere Maatschappelijke stages vinden.
Maatschappelijke stage Delen
Buddies
#53061
Scan me of ga naar www.masdeventer.nl/o/Buddies/Maatschappelijke-stages/Wil-jij-de-droom-waarmaken-van-iemand-met-een-licht-verstandelijke-beperking/53061 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Je gaat samen met iemand die een licht verstandelijke beperking heeft meedoen aan het project "the Dream Challenge"

Uitgebreide omschrijving

Tijdens the Dream Challenge worden jullie gekoppeld aan een Coach. Deze persoon zal samen met jullie gaan bekijken wat de droom is die jullie waar gaan maken. Je kan hierbij denken aan een dag waarop er bijvoorbeeld een kookworkshop gegeven zal worden, of een sportdag voor mensen met een beperking, een clinic (kunst)schilderen etc.


Dit project dient binnen 6 maanden gerealiseerd te worden en samen met de Coach zal er een plan gemaakt worden. Om dit daadwerkelijk te kunnen realiseren zal er ook een budget beschikbaar gesteld worden.


De dag zelf zal feestelijk worden afgesloten waarbij je ook een certificaat zal ontvangen. Dit zal je tevens kunnen inzetten voor school (vrije ruimte, geen stage). Het is een jongeren project (15 - 28 jaar) zowel voor de deelnemer als voor jou als vrijwilliger. Je dient dus binnen deze leeftijdscategorie te vallen om mee te kunnen doen.


Lijkt dit je leuk of wil je graag wat meer info, dan hoor ik dat graag.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze Maatschappelijke stage gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere Maatschappelijke stages vinden.
Maatschappelijke stage Delen

Over Buddies

[Buddies] Bijzondere vrienden
Voor veel jongeren is vriendschap niet vanzelfsprekend. Jongeren met een beperking vinden het moeilijk om een sociaal leven op te bouwen. Voor jongeren met een lichamelijke beperking is het logistiek vaak lastig om zelf op pad te gaan en zich onder andere jongeren te mengen en jongeren met een licht verstandelijke beperking ervaren vaak pestgedrag, onbegrip en sociale uitsluiting. En dat terwijl vriendschap één van de meest waardevolle dingen in het leven is. Gezellig winkelen, een avondje naar de bioscoop of samen sporten. Veel van deze jongeren met een beperking geeft aan zich eenzaam te voelen.

Om eenzaamheid tegen te gaan is [Buddies] in het leven geroepen. [Buddies] streeft naar een wereld waarin iedereen gelijk is, waar niemand wordt buitengesloten en waar het heel normaal is om vrienden te zijn met iemand die net even anders is. We scheppen duurzame, gelijkwaardige vriendschappen tussen jongeren mét en zónder een beperking. Die matchen we zorgvuldig, door goed te kijken naar hun interesses en persoonlijkheden.

Jaarlijks bieden we honderden nieuwe vriendschappen verspreid door heel Nederland en werken hiermee aan een inclusief Nederland. We bieden deze vriendschappen aan door middel van 2 verschillende programma’s, een programma voor jongeren met een lichamelijke beperking en een programma voor jongeren met een licht verstandelijke beperking.