Skip Sidebar

Over ons

DE STICHTING DEVENTER SPORTPLOEG - ALLEMAAL WINNAARS!
De Deventer Sportploeg is de meest bijzondere sportploeg van Deventer. Alle sporters hebben namelijk een (verstandelijke) beperking. Zij sporten ...

Sport & RecreatieMensen met een beperkingWelzijn
Deel
Assistent Wielrennen

Assistent Wielrennen

Structureel werk · 1–2 uur/week
Borgelerdijk 3, 7415 ZN Deventer, Nederland
Sport & RecreatieMensen met een beperkingWelzijn
Deze Maatschappelijke stage is verlopen Je kan hier andere Maatschappelijke stages vinden.2 plaatsen over.
Maatschappelijke stage Delen
Stichting Deventer Sportploeg
#71972
Scan me of ga naar www.masdeventer.nl/o/Stichting-Deventersportploeg/Maatschappelijke-stages/Assistent-Wielrennen/71972 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

De G-renners zijn renners met een lichamelijke of verstandelijke beperking, met een vorm van autisme, visuele of auditieve beperkingen.

Uitgebreide omschrijving

Er zijn (fiets) mogelijkheden voor iedereen!

De groep is zeer divers, en één ieder beleeft de sport op zijn of haar eigen niveau. Er zijn renners die alleen de gezamenlijke trainingen meerijden, maar er zijn ook renners die niet onverdienstelijk wedstrijden rijden.

Het plezier in de sport staat voorop! Daar waar mogelijk sluiten de trainingen, maar ook de wedstrijden, aan op de trainingen en wedstrijden van de jeugdleden van WSV de Zwaluwen. Onze groep met leden is zeer divers, en fietst dan ook op verschillende soorten fietsen. Zo is er de tandem, voor leden met een visuele beperking, maar er zijn ook tri-bikes (3-wielers). Wij beschikken over meerdere aangepaste fietsen welke gebruikt kunnen worden tijdens de training of wedstrijden!

Voorwaarde is dat je ervaring hebt met wielrennen en mountainbiken.

Hoe kom ik er?

Deze Maatschappelijke stage is verlopen Je kan hier andere Maatschappelijke stages vinden.2 plaatsen over.
Maatschappelijke stage Delen

Over Stichting Deventer Sportploeg

DE STICHTING DEVENTER SPORTPLOEG - ALLEMAAL WINNAARS!
De Deventer Sportploeg is de meest bijzondere sportploeg van Deventer. Alle sporters hebben namelijk een (verstandelijke) beperking. Zij sporten bij verschillende reguliere sportverenigingen in de stad, op hun eigen niveau.

Een inclusieve samenleving is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Een samenleving waarin iedereen naar vermogen mee kan doen en mee
bepalen. Met al onze kennis en expertise, De Deventer Sportploeg, Sportcarrousel, Iedereen Actief toer bus en het Sport-, beweeg- en cultuurplein spelen we – samen met
ervaringsdeskundigen – een belangrijke rol in het streven naar een samenleving waarin
iedereen mee kan en mag doen! Het realiseren van een inclusieve samenleving waarin iedereen meedoet vraagt om betrokkenheid van organisaties, politiek en bedrijfsleven.
Daarom zijn we altijd op zoek naar partners die ons willen helpen. We zijn doorlopend in ontwikkeling en onze ervaringsdeskundige deelnemers dragen bij aan alles wat we doen.
Doelstelling 1. De stichting heeft ten doel:
a. Het financieel ondersteunen van initiatieven die personen, zowel natuurlijke als rechtspersonen, ontplooien ter bevordering van (de integratie van) aangepast sporten voor mensen met een beperking, alsmede het zelf organiseren van activiteiten in het belang van aangepast sporten voor mensen met een beperking;
b. Het verrichten van alle verdere handelingen, die met het vorenstaan de in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.
2. De stichting tracht haar doel onder meer te bereiken door het werven van fondsen.
3. De stichting beoogt niet het maken van winst.
4. Het vermogen van de stichting kan gevormd worden door:
a. Subsidies en donaties
b. Schenkingen, erfstellingen en legaten
c. Alle andere verkrijgingen en baten.
Alle programma's zijn ondergebracht onder de naam Iedereen Actief.
Iedereen Actief is het programma dat aangepast sporten en cultuuractiviteiten onder de aandacht brengt in de regio. Onder het motto ‘Ontdek en doe mee!’ legt Iedereen Actief duurzame verbindingen tussen aanbieders (professionals en vrijwilligers) en gebruikers (deelnemers en organisaties).