Skip Sidebar

Over ons

DE STICHTING DEVENTER SPORTPLOEG - ALLEMAAL WINNAARS!
De Deventer Sportploeg is de meest bijzondere sportploeg van Deventer. Alle sporters hebben namelijk een (verstandelijke) beperking. Zij sporten ...

Sport & RecreatieMensen met een beperkingWelzijn
Deel
Assistent aangepast schaatsen

Assistent aangepast schaatsen

Structureel werk · 1 uur/week
Piet Van Donkplein 1, 7422 LW Deventer, Nederland
Sport & RecreatieMensen met een beperkingWelzijn
Deze Maatschappelijke stage is verlopen Je kan hier andere Maatschappelijke stages vinden.1 plaats over.
Maatschappelijke stage Delen
Stichting Deventer Sportploeg
#71965
Scan me of ga naar www.masdeventer.nl/o/Stichting-Deventersportploeg/Maatschappelijke-stages/Assistent-aangepast-schaatsen/71965 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Schaatsen en skeeleren zijn echte Oer-Hollandse sporten die door mensen met een lichamelijke, visuele en/of verstandelijke beperking kunnen worden beoefend.

Uitgebreide omschrijving

Wat houdt het aangepast schaatsen en skeeleren eigenlijk in?

Wij geven training aan jongeren met een beperking, al vindt onze trainster het een “aanvulling”. Verstandelijk, visueel of lichamelijk, ons is niets te gek en iedereen krijgt training op zijn/haar eigen niveau.

Niemand wordt verplicht iets te doen, wel aangemoedigd! Heeft iemand 1 op 1 begeleiding nodig? Dan regelen wij een begeleider of een andere manier van uitleg. Mensen mogen zichzelf zijn en iets niet kunnen of snappen is niet erg. Wij houden van positieve stimulatie en fouten maken mag!

Voorwaarde is dat je voldoende vaardig bent op de schaatsen.

Hoe kom ik er?

Deze Maatschappelijke stage is verlopen Je kan hier andere Maatschappelijke stages vinden.1 plaats over.
Maatschappelijke stage Delen

Over Stichting Deventer Sportploeg

DE STICHTING DEVENTER SPORTPLOEG - ALLEMAAL WINNAARS!
De Deventer Sportploeg is de meest bijzondere sportploeg van Deventer. Alle sporters hebben namelijk een (verstandelijke) beperking. Zij sporten bij verschillende reguliere sportverenigingen in de stad, op hun eigen niveau.

Een inclusieve samenleving is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Een samenleving waarin iedereen naar vermogen mee kan doen en mee
bepalen. Met al onze kennis en expertise, De Deventer Sportploeg, Sportcarrousel, Iedereen Actief toer bus en het Sport-, beweeg- en cultuurplein spelen we – samen met
ervaringsdeskundigen – een belangrijke rol in het streven naar een samenleving waarin
iedereen mee kan en mag doen! Het realiseren van een inclusieve samenleving waarin iedereen meedoet vraagt om betrokkenheid van organisaties, politiek en bedrijfsleven.
Daarom zijn we altijd op zoek naar partners die ons willen helpen. We zijn doorlopend in ontwikkeling en onze ervaringsdeskundige deelnemers dragen bij aan alles wat we doen.
Doelstelling 1. De stichting heeft ten doel:
a. Het financieel ondersteunen van initiatieven die personen, zowel natuurlijke als rechtspersonen, ontplooien ter bevordering van (de integratie van) aangepast sporten voor mensen met een beperking, alsmede het zelf organiseren van activiteiten in het belang van aangepast sporten voor mensen met een beperking;
b. Het verrichten van alle verdere handelingen, die met het vorenstaan de in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.
2. De stichting tracht haar doel onder meer te bereiken door het werven van fondsen.
3. De stichting beoogt niet het maken van winst.
4. Het vermogen van de stichting kan gevormd worden door:
a. Subsidies en donaties
b. Schenkingen, erfstellingen en legaten
c. Alle andere verkrijgingen en baten.
Alle programma's zijn ondergebracht onder de naam Iedereen Actief.
Iedereen Actief is het programma dat aangepast sporten en cultuuractiviteiten onder de aandacht brengt in de regio. Onder het motto ‘Ontdek en doe mee!’ legt Iedereen Actief duurzame verbindingen tussen aanbieders (professionals en vrijwilligers) en gebruikers (deelnemers en organisaties).